_DSC1912.jpg

Gesmolten Blue d’ Auvergne met gekarameliseerde peer.

 

Snij een dunne plak rijpe Bleu d’ Auvergne en leg op een klein bord. Snij 4 a 5 plakjes gepocheerde (in water en suiker, nog stevig) doyenne de commis peer. Verwarm een klontje ongezouten boter in een bakpan en voeg de plakjes peer toe. Bak ze op medium vuur tot goud/geel, voeg een lepel honing toe en laat het karamelliseren tot goud/bruin (let op dat het niet te donker wordt). Blus af met wat peer pocheer vocht en kook in (als de plakjes peer al zacht zijn kunt u ze alvast uit de pan halen). Maak de saus af door er een paar klontje koude ongezouten boter door te roeren dat maakt de saus mooi rijk en dik.

Ondertussen zet u het bordje met kaas in de oven en laat het smelten tot het net een beetje aan de rand begint te bubbelen. Pak het met een doek uit de oven en leg er de plakjes peer op en lepel er wat van de saus over.

Combineer het met een mooie rijke wijn als eiswein, laat geoogste gewürztraminer of andere geconcentreerde wijn met mooie zoet zuur balans. Onze suggestie is “Cos du Sainte Catherine” van het huis “Domaine des Baumard” of als u echt uit wilt pakken van hetzelfde huis “Quarts de Chaume”. Beide te koop bij wijnkoperij “De Gouden Ton”.

 
_DSC1955-2.jpg