Geweldige wijn van gedroogde druiven?

20161219-20161219-naamloos-_DSC5124.jpg
 
 

De Recioto della Valpolicella Classico amabile wordt gezien als de beste rode wijn uit Verona. Door de speciale manier waarop deze wijn wordt gemaakt ontstaat een volle, zacht zoete, rijpe wijn met een smaak van rood fruit en indrukken van witte chocolade.

Een recioto is een wijn die op een bijzondere manier wordt gemaakt. Na de oogst worden de druiven niet gelijk geperst, maar enkele maanden gedroogd. Door het verlies van vocht worden alle smaakcomponenten, zuur, zoet en tanine hoger in concentratie. Na het drogen worden de druiven zacht geperst en na de vergisting nog maanden gerijpt op hout en in de fles. Dit proces zorgt voor een volle, geconcentreerde wijn die perfect in balans is. Een wijn die past bij een rijke schakering aan gerechten, van kaas tot bitterzoete chocolade, van rood fruit tot .. ons nagerecht van deze periode :

Anijszaad-merinque met witte chocolademousse gevuld en afgedekt met een compote van bloedsinasappel, mint en frambozencompote. Gecombineerd met een sorbet van rooibosthee met sinaasappel, mint en rode peper.

Benieuwd naar de smaaksensatie van dit nagerecht én naar de andere combinaties die we voor u deze weken als menu serveren?